vrijdag 28 februari 2020

Wintersport 2020 (Deel 7)

Vervolg van deel 6

Terugreis van Les Menuires naar Nederland

Les Menuires (c) Google


   
Ingesneeuwd
Na een heerlijke week met mijn gezin op de pistes van Les 3 VallĂ©es met mijn gezin wordt het helaas tijd voor de terugreis. De eerste koffers zijn alweer ingepakt. Morgenochtend na het ontbijt trappen we de auto aan en trekken er weer 2 dagen voor uit om in Nederland te komen. Uit het gastblog van Ronnie had ik onthouden dat je auto behoorlijk ingesneeuwd kon raken. 

Vandaag was gelukkig een zonnige dag en dat gegeven heb ik even gebruikt om eind van de middag de auto al uit te graven want die stond tot kniehoogte in de sneeuw. 
Gelukkig kreeg ik van een andere vader die zijn gezinsauto aan het uitgraven was zo'n klein plastic sleetje om de grote brokken sneeuw mee te scheppen want aan een sneeuwschep had papa natuurlijk niet gedacht (en daar was trouwens ook helemaal geen ruimte voor in de auto).
Na een 20 minuten scheppen kon je weer normaal bij elke deur en konden de wielen ook vooruit.  
De auto ondertussen even laten ontdooien met de kachel op standje crematie en alle ruiten waren weer droog en schoon. De ruitenwissers van het ijs ontdaan, morgenochtend kunnen we gewoon wegrijden zonder daar eerst nog een tijdje mee bezig te zijn.


Nog slechts 28% batterijcapaciteit
De Guess-o-Meter (GoM) gaf 78km aan bij aankomst maar dit was nu plots nog slechts 41km. Dat komt omdat de meter het bereik bepaalt aan de hand van de vorige rit. En een aangezien die bergop was -niet echt zuinig dus- wordt deze dan een stuk conservatiever. 

We verwachten wel kWh's te genereren doordat we bergafwaarts gaan, maar aangezien ze voor morgenochtend een comfortabele -17gr celcius voorspeld hebben kon dit wel eens serieus gaan tegenvallen aangezien laden (en regenereren) traag gaat bij een koude batterij. Ik heb daarom de navigatie ingesteld op Faverges, je weet wel, dat dorp waar we de laatste kWh's geladen hebben voordat we de hel van Albertville gingen trotseren en de berg op gingen. Faverges is hier ongeveer 75 km vandaan en dat moet ondanks de 41km voorspelling prima haalbaar zijn. 

Als het kan rijden we nog een stukje door naar Annecy want daar staan enkele 43kW snelladers zoals bij de Auchan in Epagny . 

Het was een mooie zonnige dag vandaag
We hebben even overwogen om over Lyon terug te rijden, maar hier zien we toch vanaf. De route is niet alleen langer, je hebt ook te maken met tolwegen, minder snelladers (bijna alle snelladers van Izivia langs deze tolwegen zijn uitgeschakeld) en bovendien hebben we al een autobahvignet voor Zwitserland. 


Die keus was dus niet zo moeilijk. 

Morgenochtend rond een uurtje of 11 zal ik mijn eerste liveblog van de terugreis weer posten. 


Cheers!

Verder in [Deel 8]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten