dinsdag 11 juni 2019

Junivakantie liveblog [Deel 6]

Vervolg van Deel 5

De Grotten van Padirac

Gouffre de Padirac




















Omdat het vandaag qua weer nogal tegenviel zijn we naar de grotten van Paridac gereden. Padirac ligt zo'n 90km vanaf Belvés, maar allemaal kronkelweggetjes dus enkele reis alsnog dik anderhalf uur. Gelukkig zat er nog zo'n 87% lading in de auto (223km) dus we hadden volop vertrouwen dat het goed zou komen. De reis erheen is in deze tijd van het jaar al een groot avontuur. De Dordogne ziet er prachtig uit met schilderachtige dorpjes, riviertjes, spoorbruggen en alles wat daarbij hoort. Omdat al het groen nét mooi in het blad zit, echt een heel ander gezicht dan wie bijvoorbeeld eind augustus een keer door de Dordogne is gereisd. Absoluut een keer de moeite waard om dat in mei of juni te doen.


Bij de ingang daal je direct al 50m af. 
Door zuinig te rijden en veel re regenereren in het bergachtige gebied zorgden we ervoor dat we met 140km over (83km eraf) bij de grotten aankwamen. Helaas hadden ze bij de grotten geen laadpaal, maar heel erg was dat niet want ook de terugreis kon nog prima met deze lading.

Voor als je er nog niet geweest bent: De grotten zijn adembenemend. Meer dan 100m onder de zeespiegel zie je er de mooiste dingen en er is zelfs een stuk dat je per gondel af legt.
Kortom, een absolute aanrader.




Rond een uur of 16:00  kwamen we weer uit de grot, dronken nog even een kopje koffie ergens en besloten vanavond uit eten te gaan in de buurt van de camping. We kwamen rond 18:30 weer in Belvès, met nog 54km op de GoM.  Een restaurant in de buurt van een laadpaal zou ons dus niet slecht uitkomen. Eerst even gekeken bij het restaurant bij de rotonde (waar we al eerder waren geweest) maar dit restaurant was vandaag gesloten. Ik wist dat er midden in het dorp van Belvès ook nog eentje moest staan. Daar zou je vast wel ergens een vorkje kunnen prikken. Dus wij naar het dorp. Bij binnenkomst in het dorp wordt direct met bordjes goed aangegeven waar de (semi-snel) laadpaal staat.
Hier linksaf


Deze laadpaal levert maximaal 18kWh, hetzelfde type als gisteren bij de Carrefour. We koppelen aan, en gaan op zoek naar een restaurantje. In het dorp zijn we uit eten gegaan, en toen we 2 uur later bij de auto terugkwamen zat de batterij weer helemaal vol, tot 99%. 2 uur is precies genoeg voor een etentje. Zo'n laadpaal van 18 of 22kW is echt ideaal. Volgens de lader was er in 1:57 zo'n 36 kWh bijgeladen. Prima.




 Toen we terugreden gaf de GoM zelfs even 293km aan, dat komt natuurlijk door de zuinige rit naar de grotten en zal helaas niet realistisch zijn voor de terugreis, maar ik vond het wel een grappig detail.


18kW Laadpaal in Belvès 
Anyway, dit was het weer voor vandaag, cheers!


Lees verder in Deel 7



Geen opmerkingen:

Een reactie posten