maandag 10 juni 2019

Junivakantie liveblog [Deel 5]

Vervolg van deel 4


Centre Commercial in Siorac
De ev-box bij de ingang van de camping is defect. Hij gaf al ruime tijd een irritant piepje dus die hebben ze maar uitgezet. Het bedrijf dat hem geplaatst heeft, Flow, had voorlopig geen mogelijkheden om een engineer deze kant op te sturen om het apparaat te repareren. Kan ik me opzich iets bij voorstellen, 1100km verderop, maar lastig is het wel.



Omdat we morgen ook wat in de buurt willen bezoeken en rond toeren is het wel handig om de batterij een beetje vol te hebben. Als we aan het bekijken zijn naar welke supermarkt we willen gaan, hebben we geluk. Er staat een 18kW paal precies voor de ingang van de Carrefour hier 5km verderop.  Wel zo eentje met een klep aan de zijkant maar aangezien deze niet van een auto-deel-bedrijf is en op alle laadpassen werkt (TNM, Plugsurfing, Chargemap, Kiwhi) heb ik er meer vertrouwen in dan die Clem laadpaal van de heenreis. Goedkoop is hij echter niet, met een starttarief van €4,50 en daarna 5 cent per minuut ben je al gauw een euro of 8 verder voor 20kWh.
Aangesloten op socket 2. Zodra de paal merkt dat je meer dan 9kW
(50% van de laadpaal capaciteit) nodig hebt, blokkeert hij de
andere poort (poort 1) vandaar de rode lampjes daar.

Het was even zoeken waar de kaartlezer zich bevond (ze hadden er een sticker overheen geplakt)
maar daarna was het redelijk eenvoudig.

Tijdens het boodschappen doen hebben we op deze wijze binnen een uurtje van 44 naar de 80% geladen (18kWh).Nu is het toch wel erg fijn dat de Zoe op 3-fasen op alle snelheden kan laden. Dat is toch wel erg makkelijk op vakantie of als je plannen afwijken.

Morgen dus weer met een vol batterijtje de grotten opzoeken. To be continued!



Precies voor de ingang: Perfect

Lees verder in deel 6


Geen opmerkingen:

Een reactie posten