zaterdag 1 april 2023

&Charge challenge



In het paasweekend ga ik een challenge doen met de app van &charge. Voor de mensen die &charge nog niet kennen: Met deze app kun je kilometers sparen of verdienen. Net als bijvoorbeeld Airmiles of Supermarkt zegeltjes kun je er heleboel sparen om later in één keer te verzilveren. 

Voor een lange vakantiereis of een citytrip bijvoorbeeld. Elke kilometer vertegenwoordigt een waarde van €0,08. 


Sparen



Via affiliates

Je spaart kilometers door aankopen te doen bij o.a. Thuisbezorgd, Ali Express, Allekabels of Booking.com. Dit doe je door via de &Charge app het product of de dienst aan te schaffen. Boek je dus een hotelkamer van €200,- dan ontvang je daar 100km voor, waar je verder niets extra's voor hoeft te doen. 


Via Challenges

Je kunt ook kilometers sparen zonder zelf geld uit te geven. Dit doe je door bijvoorbeeld foto's van de laadpaal te maken waar je bent en deze te uploaden. Dit kan bij wijze van spreken ook tijdens een wandelingetje met je hond. Hiervoor krijg je 5 km per keer. Er zijn ook diverse andere challenges. Beoordeel je een snellaadstation dan krijg je zomaar 10km cadeau.


Opmaken

Al deze kilometers kan je vervolgens inzetten om je auto mee op te laden. Via bijvoorbeeld de laadpas van Maingau, Plugsurfing, Kia, Hyundai, Elli, Electromaps en andere aanbieders. Maar je kunt ze ook besteden aan een Apple Giftcard, aan je Netflix abonnement, of doneren aan Unicef.


In sommige laadapps zoals die van Maingau kan je zelfs rechtstreeks de &charge app koppelen. Alle laadsessies die je vervolgens met zo'n laadpas uitvoert worden eerst van je kilometer saldo afgeschreven voordat ze 'echt' in rekening gebracht worden. 


Op de site van LaadpasTop10 kan je je account via je profiel pagina ook verbinden met &Charge. Je ziet dan bovenaan de site wat je saldo is. 


Tijdens m'n roadtrip in Italië in 2021 heb ik volop van &charge gebruik van gemaakt en door alle hotelkamers die we boekten  hebben we honderden kilometers gespaard. De meeste van die kilometers zijn inmiddels ook alweer op....  😎


Nieuwe koers

Maargoed &Charge is dus gegroeid. Ze richten zich nu vól op de EV community; lees: jij dus. Door het uitschrijven van allerlei nieuwe challenges bij normale laadpalen en snellaadstations krijg je extra kilometers cadeau. 

Omdat laadpalen en snellaadstations doorgaans onbemand zijn is het een kostbare aangelegenheid voor partijen als Fastned en Ionity om alle stations continu te controleren of er bijvoorbeeld geen McDonald's afvalzakken rondslingeren. Gebruikers kunnen met dit soort informatie via &charge grote providers voorzien van deze lokale informatie, verkregen door de ogen van de berijders.

Als we ergens een kwartiertje bij Fastned staan en je opent de &charge app dan krijg je een paar vragen, zoals; 'is het station schoon?' of 'Zit er graffiti op de laders?'

 Laadpaal exploitanten kunnen met deze informatie dan maatregelen treffen. Het komt bijvoorbeeld weleens voor dat er een kabel onbruikbaar is doordat de stekker kapot is. Dit kunnen zij niet in hun IT systemen zien maar de gebruikers hebben hier wel last van. Wordt zoiets gerapporteerd dan helpen we elkaar dus letterlijk verder. 


Citytrip Paasweekend

Om de vernieuwde app goed te testen ga ik dit paasweekend op een city trip met mijn gezin. We weten nog niet precies welke stad het wordt maar we maken er gewoon een mooie trip van. 



Volg de trip op polarsteps:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten