woensdag 20 mei 2020

Maingau breidt roaming uit naar Italië


Italië


Screenshot JuicePass
Iedereen die wel eens Elektrisch naar Italïe is gereden weet; als je Milaan gepasseerd bent kom je alleen nog maar Enel laadpunten tegen, en daar werkt bijna geen enkele laadpas meer. 


Het allergrootste laadpalen netwerk in Italië is eigendom van Enel. Dit voormalige staats energie bedrijf wat sinds 1999 geprivatiseerd is, beheert inmiddels ruim 8000 laadpunten door heel Italïe, waaronder ongeveer 180 snelladers.

Tot en met gisteren moest je daarom als voorbereiding de laadpas van Enel zélf of de laadpas van Duferco Energia bestellen, waarbij die laatste het voordeligste is.


Maar vandaag is er goed nieuws. De laadpas van Maingau werkt vanaf heden op álle laadpunten van Enel, dus ook alle snelladers, voor hetzelfde tarief als Duferco (€0,40/kWh), wat een lager tarief is dan met de laadpas van Enel zélf, die daar 45 cent per kWh voor in rekening brengt.


Als Italië dus weer open gaat voor toeristen kan je vanaf je woonplaats tot aan Palermo, Sicilïe met je Maingau pas terecht. Dat maakt de reis voor toeristen richting Italïe een heel stuk makkelijker.

Ze zijn goed bezig daar, die jongens en meisjes van Maingau.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten