woensdag 20 april 2022

Laadtarieven voor reguliere laadpalen in Duitsland gestegen

Wie plannen heeft om de komende mei vakantie naar Duitsland te reizen doet er goed aan de laatste tarieven te raadplegen. Bij veel aanbieders zijn de tarieven voor reguliere Duitse AC laadpalen inmiddels aanzienlijk verhoogd. Nu kun je zeggen dat je in Duitsland toch alleen de snelladers bezoekt; in dat geval is deze kaart wellicht iets voor jou. 

Voor mensen die ook op straat willen laden, bij hun verblijf in de buurt, loont het de moeite even te kijken welke laadpas je meeneemt. Het verschil loopt al snel op tot €10,- per lading.

In Nederland zijn de stroomtarieven bij de laadpaal op straat nu gemiddeld 10% omhoog gegaan. In Duitsland stijgen de kosten soms wel met 40%. Zowel Duitse als Nederlandse laadpas aanbieders blijken niet erg goed in staat deze tarieven pro-actief met hun klanten te delen. 

Daarom maken ze bij de collega's van emobly.com al jarenlang een Ladekarten-Kompass. Als Nederlander heb je aan dit overzicht helaas niet veel, er staan aanbieders tussen die hun laadpassen niet naar Nederland verzenden, zoals EnBW, of aanbieders waarbij je meer dan 50% op hun 'eigen' netwerk moet laden zoals Stadtwerke München anders wordt de laadpas uitgeschakeld. Wat is voor Nederlanders eigenlijk de beste laadpas om mee naar Duitsland te nemen? 

Om antwoord op die vraag te kunnen geven heb ik voor de Nederlandse EV rijders een tarieventabel gemaakt met de tarieven voor de meest voorkomende Duitse netwerken waar je met gratis aan te vragen Nederlandse laadpassen (zonder abonnement) kunt laden.

Het verschil is aanzienlijk, tot wel €10,- per lading. Zoals je ziet komt Vattenfall goed uit de bus met Shell Recharge als goede tweede. 

Doe er je voordeel mee!


Disclaimer: Onderstaande is een richtlijn. Hou rekening met verschillende start- en boetetarieven na een aantal uren aan de laadpaal, deze zijn niet in dit overzicht verwerkt omdat er teveel aanbieders zijn en dit een rommelig geheel zou worden. Check altijd bij je eigen laadpas aanbieder wat het exacte tarief is bij het laadpunt waar je van plan bent te gaan laden. Bij twijfel neem contact op met je aanbieder. (MSP) 

Copyright: Deze afbeelding mag vrij gebruikt en verspreid worden, mits als bronvermelding LaadpasTop10.nl wordt genoemd.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten