zaterdag 2 juni 2018

Gratis laden met Nextcharge laadpas


//update 4 Juni 2018 zie hieronder//

Hallo vriendjes en vriendinnetjes!
Fijn dat jullie er weer zijn!

Vandaag weer een nieuwere aflevering van "Hoe kunnen we nóg voordeliger laden".

Er lag vandaag een Italiaanse envelop in de bus dus tijd voor een nieuwe blogpost.





Sommige lezers zullen de aanbieder Nextcharge (App) wel kennen of wellicht gebruiken. Deze laadpas van het Italiaanse bedrijf Go Electric Stations timmert lekker aan de weg een grote speler op EU laadpas gebied te worden. Dat moest ik natuurlijk even checken en zo kreeg ik deze pre-paid laadpas opgestuurd.

Op het oog is het gewoon een reguliere laadpas met tarieven die slightly hoger liggen dan gemiddeld. Je moet er helaas wel verplicht een pre-paid tegoed op zetten. Het minimale bedrag is €20,- welke je kan voldoen met Paypal of creditcard. Vervolgens kan je de kaart bij hun roaming aanbieders gebruiken, in Nederland zijn dit ze zo goed als allemaal. (Behalve Fastned). Een aantal laadpunten kun je ook vanuit de App starten, o.a. laadpalen van Allego en E-LaadNL.


100% Gratis 


Er staan een redelijk aantal Nederlandse laadpalen op het €0,00 tarief ingesteld. Met name diverse EV-box laadpunten waar in andere apps tussen de €0,25 en €0,35 per kWh voor wordt berekend vind je in hun app voor €0,- terug.

Als je deze laadpalen met hun pas activeert berekenen ze derhalve geen kosten. De komende weken ga ik hier verder mee testen omdat er bij mij in de buurt toevallig een paar van die gratis EV box'en staan. Als er daadwerkelijk niets wordt afgeschreven dan zal ik hier uiteraard over berichten. 

Laad je dus veel publiek, installeer dan de app, check in je buurt of er gratis laadpunten zijn, en vraag eventueel deze laadpas aan. Koop je van je besparing een mooi vaderdag cadeautje.

Het tarief kun je vinden door op het laadpunt te tikken, en vervolgens op het groene vakje met de connector die je nodig hebt.  Voor de rest van de vragen kan je hier terecht: FAQ

/update 4 Juni 2018:

Gisteren getest met de Nextcharge laadpas, De procedure werkt 100%. 
Op een 22kW laadpaal heb ik in 34 minuten succesvol 10kWh geladen, pre-paid tegoed blíjft €20,- zowel tijdens als ná de laadsessie. 

Een tip om de gratis punten daadwerkelijk te vinden, ze zijn vaak semi-public. Zoek dus niet de EVnet of Allego in het centrum op, Maar kijk naar bijv. EV-boxen op bedrijventerreinen of kleinere winkelcentra, voor bezoekers van bouwmarkten e.d. of in de buurt van het werk.

Het is goed te weten dat dit de uitbater van het laadpunt niets kost. 



17 opmerkingen:

  1. Ik heb eens gekeken naar de nextcharge app, maar ik kan echt nergens gratis laadpunten vinden. Hoe filter en zoek je dat in de app?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan er niet op filteren. Je moet een beetje geluk hebben met een semi-public EV-Box in je buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kan ik via Paypal betalen? Ik kan in de app alleen betalen met een creditcard die ik niet heb helaas.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je met zo een kaart ook laden aan palen die in de app als private staan, want soms zie ik daar ook prijzen bij staan.
    Bedankt Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, je kan ermee laden, echter bij private zou ik wel altijd even naar de situatie ter plekke kijken, of je bijv zomaar op een oprit mag gaan laden.

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe lang duurde het voordat de laadpas binnen was ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Trouwens, mijn naam is Rob..excuses dat ik me niet gelijk had voorgesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De laadpas is binnen. Het heeft 12 dagen geduurd en het werkt voortreffelijk. Bedankt Maarten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe kan ik uploaden zonder PayPal en zonder credit card, groet Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je kunt Paypal ook aan een normale betaalrekening koppelen, Bert.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Kan het zijn dat de gratis laadpunten zijn verdwenen bij Nextcharge? Bij Piet Zoomers in Wilp zouden 4 gratis laadpalen van EV-box staan, maar op de site van Nextcharge worden kosten vermeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit is een post van meer dan drie jaar oud. Wat zei Nextcharge toen je ze deze vraag stelde, Jan?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een betere site voor gratis laden is nl.chargemap.com/
    Wie dan een laadpas van EV Company gebruikt, maakt geen kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Chargemap geeft zowel betaalde als gratis laadstations weer, Jan. Dat heeft opzich niets met de gebruikte laadpas te maken. De laadpas van EV Company is niet ‘meer’ gratis dan andere Nederlandse laadpassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bij Chargemap kun je een vinkje aankruizen 'Toon alleen gratis stations'. Voor zover ik weet kennen andere websites en apps deze mogelijkheid niet. Dat maakt het zoeken naar gratis laadpalen een stuk eenvoudiger.
    Maar pas op. Gratis is niet altijd gratis. Wie bij een gratis paal de pas van Shell gerbuikt, betaalt toch 0,37 euro per kWh, aldus de klantenservice van Shell. De laadpas van EV Company, die kosteloos is, rekent bij gratis laadpalen geen kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Daar heb ik vaak over geblogd. Zie mijn oudere artikelen.

    Er zijn meer apps die gratis laadpunten weergeven. Zoals GoingElectric en Plugshare. Stations die het 0-tarief hanteren zijn daadwerkelijk gratis, ook al staat er in sommige apps zoals die van Shell €0,37/kWh. Dat komt door het algoritme wat die MSP's voor hun kaart gebruiken. Gebruik je toch deze pas dan komen de laadsessies niet op de factuur.

    Vrijwel alle laadpassen rekenen daar dus geen kosten. Dat heeft verder niets met EV Company te maken, er zijn tientallen NL laadpassen die gratis aan te vragen zijn. Ik heb daar veel onderzoek naar gedaan en zelf getest.
    Je kunt er daarom op filteren op laadpastop10.nl. Voor veel stations is ook geen pas benodigd. Soms wel een tegenprestatie, bijvoorbeeld bij een restaurant met een gratis Type2 Tesla Destination charger, willen ze nog wel eens een consumptie vragen.

    BeantwoordenVerwijderen