zondag 10 juni 2018

Fastned vanaf vandaag ultra-goedkoopHet wérkt!  (nog niet op elk station - geduld!)


Zoals eerder aangekondigd is het vanaf vandaag mogelijk om met de laadpas van Maingau energie voor ongeveer 2 tot 10 cent / kWh bij Fastned te laden. Het is nog niet formeel bevestigd of aangekondigd door Fastned zelf, maar het wérkt nu wel op sommige stations zoals Fastned Mandelan aan de A32 nabij Heerenveen.

Voor elektrisch rijdend Nederland is dit ontzettend groot nieuws en een supergrote besparing! Een reis van Groningen naar Vlissingen waarbij je onderweg een keertje bij Fastned laad, maak je nu voor €3,- aan laadkosten daar waar dit tot en met gisteren nog zo'n €30,- kostte.

Ook voor zakelijke rijders zoals taxi chauffeurs is deze laadpas erg interessant aangezien deze pas nu op elke Allego en Fastned snellader in Nederland werkt. Hierdoor kan men de elektriciteits kosten van de taxi's met meer dan 90% reduceren en per taxi gemakkelijk enkele duizenden euro's per jaar besparen.

Maingau zet de Nederlandse snellaad markt dus even flink op scherp. Tarieven van 50 tot 80 cent per kWh zijn vanaf vandaag voorgoed verleden tijd, Way to go Maingau!

Zonder geklooi met je telefoon 

Van het verplichte betalen met de app heeft Fastned eindelijk afscheid genomen. Je hoeft vanaf nu ook geen laadkaarten meer te koppelen in de Fastned app aan jouw account, máár je kunt alle ondersteunde laadpassen nu ook gewoon gebruiken net zoals bij elke andere snellader in Europa.

Start je laadsessie dus simpel door de Maingau pas voor de lader te houden en het laden begint. Ook het eindigen doe je op die wijze.

Kom je dus langs een snellader van Allego of Fastned, laat je normale laadpas dan vooral in de auto liggen. Bij de andere aanbieders betaal je namelijk nog steeds de oude tarieven. (€0,59 tot €0,70 / kWh).
Deze laadsessie kostte minder dan €2,-

Let ook op dat bij betalen met de Fastned App er geen oude laadkaarten meer aan je account gekoppeld zijn. Anders betaal je alsnog het tarief van die oude laadpas. In de Fastned app, klik hiervoor onderaan op 'Ik' , daarna op 'Betaalmethode' om alle gekoppelde laadpassen te verwijderen.

Wie betaalt dit feestje?


Je zal je misschien afvragen of beide partijen hier wel op zitten te wachten, wat dit voor Fastned betekent en en wíe dat verschil dan betaalt. Wel, Fastned verkoopt de kWh's aan Maingau voor een hoger tarief dan dat Maingau ons in rekening brengt. Al deze mensen die nu bij Fastned komen laden en zich zorgen maken of dit geen probleem wordt voor Fastned: Nee, Fastned verdíent juist aan deze energie en verwelkomt de nieuwe mensen graag.

Maingau daarentegen maakt verlies op deze kWh's omdat ze ze goedkoper verkoopt aan hun klanten dan dat ze in kunnen kopen bij Fastned. Waarom doen ze dit dan? Waarschijnlijk 'kopen' ze hiermee marktaandeel. Op deze wijze krijgen ze in korte tijd veel extra klanten. Dat kan een strategisch doel zijn.

De vraag is voor hoe lang Maingau dit blijft doen. Tot die tijd kunnen de elektrische rijders in Nederland in elk geval genieten van spotgoedkope 100% groene stroom uit zon en wind, en rijdt de EV rijder voor ongeveer 1 cent per kilometer heel Europa door via de snelladers van Fastned en Allego.

7 opmerkingen:

 1. Vandaag het contract van Maingau binnen, volgende week de pas. Eerst even bellen inderdaad om de SEPA uit te zetten. Je wordt dan op een testversie gezet met € 0,00 kosten per minuut. De werkelijke kosten moet je dan achteraf overboeken. Jammer dat je Fastned niet kunt starten via de Maingau app, maar ik zal vandaag de eerste Allego laders vast beginnen leeg te trekken. Bedankt voor de supertip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ondertussen ook een contract bij maingau, de pas moet ik nog ontvangen.
  Heb eens geprobeerd met de app op te starten aan een paal van allegro hier in België (geen snellader 22kw/h) maar lukte helaas niet. Kreeg een melding dat de paal kostenloos laden niet ondersteund. Ga vandaag Ook nog eens een snellader van allegro proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah! Er is vandaag een Algemeen probleem geweest bij allegro waardoor je niet kon Laden met de app: hopelijk kwam het probleem daardoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem kwam daardoor, vanavond wel met de app kunnen laden!

   Verwijderen
 4. Heb in Kortrijk aan laadpaal Roggelaan (22kWh op de carpoolplaats naast E17) op 2 juni succesvol 11,4kW geladen voor 2,25€ met de Maingau pas. Echter bij meubelboulevard Poortvliet in Poortvliet kon ik de pas niet gebruiken, daar pas van oplaadpunten.nl gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het beste wat je kan doen is inloggen in hun app (Einfachströmladen) en dan zie je alle compatible laadpunten voor Maingau. Vooralsnog is dit met name LMS/Ecotap/Allego normaal en Allego snel en daar komt nu dus Fastned bij. Verder ondersteunt Maingau ook veel in het buitenland zoals Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en bijv. Scandinavië.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij betalen met de Fastned App mogen er geen oude laadkaarten meer aan je account gekoppeld zijn. Bedoelt u in de beschreven rubriek dat ik bij Fastned onder het kopje ik mijn rekeningnummer waar vanaf automatisch wordt afgeschreven ook verwijderd moet worden?

  BeantwoordenVerwijderen