donderdag 3 oktober 2019

Shell Recharge: Tóch hoge tarieven ondanks kortingsactie


Weet u nog dames en heren?

Half juli was er een groot persbericht van Shell Recharge, vanwege de feestelijke opening van de twee High Power Chargers (HPC's) in Tilburg werd het tarief voor Shell Recharge per 1 augustus gehalveerd naar €0,35 / kWh voor alle Shell Recharge locaties in Nederland.


Schermafbeelding Shell website (1)

Deze actie is tot op de dag van vandaag actief, Shell heeft het nog steeds over €0,35 / kWh op zijn eigen support pagina's:  'Wat zijn de kosten van Shell Recharge?'

Schermafbeelding van de Shell website (2)


Shell berekent nog steeds €0,69/kWh


Welnu, de eerste laadsessies zijn verwerkt, en daaruit blijkt direct dat er nog steeds €0,69 / kWh in rekening wordt gebracht. Deze laadsessie bijvoorbeeld is van een lezer die ging laden bij het Shell Recharge station in Pesse nabij de A28. In mijn inbox ontving ik een screenshot van zijn online laadpas portaal.De eigenaar van deze factuur heeft uiteraard de klantenservice van Shell hierover gebeld. Die verwezen hem weer door naar Shell Online, ze wisten eigenlijk niet wat ze ermee aan moesten.
Shell Online heeft helaas nog niet gereageerd.

We gaan de komende dagen zien óf en hoe Shell reageert op dit nieuws.
To be continued....

Shell Recharge snellader, Pesse4 opmerkingen:

 1. Ik zou een onderbouwde toelichting van het factuurbedrag vragen met verwijzing naar de website waar met 35 cent geadverteerd wordt. Totdat er een correct onderbouwd antwoord is zou ik de factuur niet betalen. Betreft het een incasso, dan zou ik direct stornering aanvragen. Hierdoor forceer je dat je ook inhoudelijk antwoord op je vragen krijgt + de juiste correctie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een duitse laadpas van maingau of get charge betaal je altijd rond de 35cent (zie laadpas top 10). Dus waarom moeilijk doen??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is vandaag de dag nog steeds het geval. Niet meer tanken bij Shell Recharge dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via de app zie je inderdaad dat de kosten hoger zijn (66 cent).. De website van shell geeft aan dat het tarief 35 cent is. Voor de Shell Recharge laadpunten. Zoals je op de foto ziet, is dit zo'n punt.. maar... wanneer je de tip volgt op de website 'hoe vind ik de recharge punten' -> filteren in de app... dan zie je in eens dit punt uit de lijst verdwijnen... De punten die overblijven lijken wel netjes 0,35 cent te zijn. Waarom staat er 'Shell Recharge' op de paal? Hij lijkt dus niet tot het recharge netwerk te horen.

  BeantwoordenVerwijderen