maandag 15 juli 2019

Shell Recharge halveert tarieven per 1 augustus 2019


/update 17-7 14:00 - De verlaging zou slechts 'tijdelijk' van aard zijn en een actietarief betreffen: bronGoed nieuws voor mensen die nog geen kWh-knaller laadpas bezitten.

In een poging om meer mensen naar de 6 Shell Recharge snelladers te krijgen gaat Shell in
samenwerking met Allego de tarieven verlagen. Vanaf 1 augustus 2019 wordt het CPO tarief €0,35 per kWh in plaats van de gebruikelijke Allego tarieven van €0,69 / kWh.

De meeste lezers van dit blog hebben echter meestal al een laadpas van Maingau in de auto liggen, waarbij het tarief vast staat op €0,30 bij zowel Fastned als Allego, en dus ook bij Shell.

Aangezien de Shell recharge laadpunten vrijwel altijd náást of heel dichtbij een bestaande snellaadstation geplaatst zijn, vraag ik me wel af hoe effectief de maatregel op korte termijn zal zijn.

Misschien als het netwerk nog wat groter wordt, of als de goedkopere laadpas aanbieders ermee stoppen, dit wel kan werken.

Mogelijk heeft de invoering van het Ionity netwerk er iets mee te maken, zij bieden laadsessies aan voor €8,- per keer, wat betekent dat vanaf een 23kWh lading de tarieven lager uitkomen dan €0,35 per kWh.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten