zaterdag 24 november 2018

De winter acties van laadpas-aanbieders op een rijtje

Wat hebben we toch weer geluk als EV rijders deze winter. Nu alles en iedereen zich plots met Black Friday kortingen lijkt bezig te houden zitten de laadpas aanbieders ook niet stil.


Zo heeft Maingau de flatrate laadpas 'Easy Charging Plus Ladenetz' in de aanbieding gedaan voor hun bestaande Maingau leden (3 maanden lang voor €35 onbeperkt laden, helaas uitverkocht), en strooit Plugsurfing met laad-tegoed coupons.

Ook E-Flux doet gezellig mee en geeft je €1 per maand korting op hun laadpas voor VER leden, hun laadpas zonder verdere toeslagen wordt hierdoor in heel 2019 maar 1,95 per maand.

EnBW


Maar de leukste aanbieding deze winter is toch wel van EnBW.

Deze Duitse Energie reus heeft een tijdelijk aanbod van eenmalig een tientje voor de laadpas en daarna tot 15 januari slechts €1 per normale laadsessie en €2 voor een DC snellaadsessie, bij Allego, Ecotap en The New Motion.

Na 15 januari kan je de laadpas omzetten naar pre-paid of een andere abonnementsvorm die ze aanbieden.

Vooral bij de grotere batterijen zoals die van een Tesla  kan het voordeel flink oplopen, van €40 bij een normaal laadpunt in een parkeergarage met willekeurige pas naar slechts €1,- met de EnBW pas.

Ook Renault Zoe bezitters komen er gunstig vanaf, zij laden namelijk met AC en daarom hoeven zij bij de snellader van Allego slechts €1,- af te tikken om hun 22 of 41 kWh batterij vol te laden.
hierdoor is deze pas voor hun maarliefst 3x zo goedkoop dan Maingau.

/update vanuit de comments; De laadpas van €10 is niet verplicht. Als je laadpaal een QR code heeft kan je deze ook vanuit de 'Mobility+' app starten. Daarnaast lijkt de EnBW app ook Ecotap laadpalen te ondersteunen.

Bedankt Maarten Fonville voor deze tip.


12 opmerkingen:

 1. Ik heb EnBW geactiveerd, en volgens mij kan je dit actietarief gebruiken zonder de kaart te bestellen. Gewoon door middel van QR-codes in de app.
  Bovendien zie ik ook de EcoTap palen op de kaart, dus neem aan dat het ook met betreffende palen zou moeten werken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi guys, Volgens mij moet je in de kaart in de app filteren op "Authentication type - Mobility+ app". Dan verdwijnen helaas meteen ALLE laadpalen in NL. Of kijk ik nou te streng? Ik kan het helaas nog niet zelf testen (EV in bestelling)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's ook mijn ervaring van gisteren.... Geprobeerd door e QR code te scannen aan een Allego paal, maar helaas de melding 'No Payment via EnBW available'.

   Verwijderen
 3. Zelfde ervaring, krijg tot nu toe in haarlem / amsterdam / fastned etc de pas niet werkend. De Maingau pas voor 0,05 per minuut is dan wat mij betreft nog de voordeligste bij snelle palen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laden met de App wordt in NL doorgaans niet ondersteund. Als het goed is werkt de RFID laadpas wel op minimaal de Allego / Ecotap laadpunten die in de App worden aangegeven. Daar zit geen Fastned of bijv ev-box bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een laadpas bij EnBW aangevraagd. Zodra die binnen is zal ik mijn ervaringen hier delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan dat nog, dan? Bij fysiek adres kun je helaas alleen DE, AT of CH aangeven. Of mis ik iets?

   Verwijderen
 6. Lijkt of je in NL niet kunt laden.. elke (allego) paal die ik opzoek in de app kan ik niet laden... heb ik de pas perse nodig dus?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sowieso lijken de tarieven niet geldig in Nederland. Alleen Duitsland, Zwitserland, en Oostenrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hmmm me voor niets aangemeld dus denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb geen EnBW pas ontvangen naar aanleiding van mijn aanvraag....

  BeantwoordenVerwijderen