vrijdag 25 december 2020

Kerstvakantie hoofdsteden challenge [Deel 4]

 Vervolg van [Deel 3]

Nou, zoals verwacht was de tweede dag wel wat pittiger dan de eerste. Vertrokken om 7:40 arriveerden we na een succesvolle 43kW lading in Huizen redelijk vroeg in Amsterdam, gekke gewaarwording trouwens zo'n lege stad waarbij je zomaar langs de dam en het CS kan rijden zonder ander verkeer. 

Haarlem ging ook nog prima, het laden bij Renault in Schiphol rijk duurde toch wel een klein uur, waardoor we pas tegen het middaguur richting Den Haag konden. 

Het grootste probleem was eigenlijk op tijd een schoon en fris toilet vinden, dit is overigens overal gelukt maar had meer met goodwill van de mensen te maken dan met het strikt naleven van de regeltjes. 1x hebben we uit moeten wijken naar een toilet van een fossiel brandstof station tussen Schiphol en Den Haag.

Richting Zeeland houden de gratis laadpunten trouwens gauw op, en de snelladers overigens ook. We vonden er nog twee gratis puntjes nabij Brielle, echter de ene bij BMW was bezet door 2 PHEV voertuigen en de andere bij Ford was een 3,7 kW wat dus echt te langzaam was. 

Hierdoor kwamen we bij Fastned Coosenhoek op de N57 terecht richting Middelburg, veel regen en wind zorgde ervoor dat we ook nog een snelladertje in Burgh-Haamstede mee pakten onderweg naar Middelburg en Goes. In Goes hadden we te maken met een Fastned die geen AC meer had en vervolgens een Vattenfall snellader die niet mee wilde werken waardoor we bij een 11kW Ecotap uitkwamen. Na een half uurtje hadden we genoeg om via de nieuwe McDonalds' snelladers in Roosendaal en Den Bosch rond 22:00 thuis te komen.


Conclusie

Het is mogelijk om gratis alle hoofsteden te bereiken. Je moet er alleen meer tijd voor uit trekken dan twee dagen en je moet Zeeland en Limburg wel echt goed plannen, aangezien de spoeling daar dun is. Sommige gratis laadpunten zijn traag. Het was een leuk expiriment/challenge! 


Statistieken dag 1+ dag 2:

Totale afstand: 1060.4 km

Gemiddelde snelheid 63.0km/h

Gemiddeld verbruik 18.4Wh/100km

Totaalverbruik 191.0 kWh


Laadstops:

1) LIDL Huizen (43kW, gratis) 

2) Renault Schiphol (22kW, gratis)

3) Fastned Coosenhoek (38kW)

4) Landal Haamstede (Allego 43kW) 

5) AgriSnellaad/Ecotap, Goes (11kW)

6) Vattenfall/McDonalds Roosendaal

7) Vattenfall/McDonalds Den Bosch/Rosmalen




1 opmerking: