maandag 13 augustus 2018

Maingau / ESL laadpas werkt op steeds meer plekken in EU



De populairste laadpas van Europa, ESL (Einfach Strom Laden van Maingau Energie) wordt op steeds meer plekken geaccepteerd.

Afgelopen juni sloot Fastned zich als 2e nederlandse aanbieder aan, en dagelijks sluiten zij nieuwe roaming overeenkomsten met allerlei partijen en brokers zoals bijv. Hubject. Hierdoor wordt de laadpas in Europa op steeds meer plaatsen geaccepteerd, en naast dat dat gewoon gemakkelijker is, is dat ook heel goed nieuws voor de prijsbewuste EV rijder.

In Nederland kun je naast Fastned via Allego en Ecotap al op ruim 6000 punten terecht, maar ook in Belgie (Bluecorner 100 stuks) Frankrijk, (Freshmile 7000 stuks) Oostenrijk en Zwitserland op diverse netwerken en ook op grote (snellaad) netwerken in Scandinavië werkt de Maingau laadpas inmiddels goed.

Voor eind september willen ze er nog een hele grote vis bij hebben: Ladenetz (en hun partners). Ze hebben nog wat uitdagingen met het koppelen van de verschillende netwerken; maar hun doelstelling is duidelijk, de grootste laadpas aanbieder van Europa worden.

Vooral de compatibiliteit met de ladenetz-partners is interessant voor Nederlanders, want Ladenetz heeft ook Nederlandse partners: New Motion, EVNet_NL en Stichting E-Laad.

Zodra Maingau deze koppeling dus voor elkaar heeft, betekent dat voordeel voor Nederlandse bestuurders van EV's die AC 11kW of meer kunnen laden** . Zij betalen dan 27 cent of minder per kWh op alle laadpunten van deze aanbieders, zónder start- of connectie tarieven. En dat scheelt al snel 25% op je laadkosten in bijvoorbeeld een middelgrote binnenstad of parkeergarage van Nederland, zonder dat je daar een (flatrate) abonnement voor hoeft af te sluiten.


**
BMW i3 (94ah)
Renault Zoe
eSmart
Tesla











Geen opmerkingen:

Een reactie posten