dinsdag 28 juli 2020

Zomervakantie 2020 [Deel 2]

De koffer is nog leeg; maar vrijdagmiddag vertrekken we al. Hoe bereid je je voor op een reis naar bestemming onbekend?  Net zoals elke andere reis, denk ik. Je kijkt naar de zaken die je wél weet en past daar je plannen op aan.

Dit kon nog wel eens van pas komen
Uitgangspunt is in elk geval een zonnig gebied en de bucket-lists van alle gezinsleden, aangevuld met wat we onderweg tegenkomen of bedenken.
Veel winterkleding zal dus niet nodig zijn.

Als extra moeilijkheid dit jaar gaan we natuurlijk de drukke gebieden en steden vermijden en houden we ons aan de Corona adviezen. Kortom we blijven binnen de gele landen op de site van Nederland Wereldwijd.

Vanwege het karakter van deze roadtrip-vakantie zal er een boel onderweg moeten gebeuren. Het uitzoeken van je volgende bestemmingen, laadstops, overnachtingen maar ook alles wat je onderweg tegenkomt. Steeds bepaal je samen weer de richting en bestemming.

Omdat je toch ergens heen moet rijden na het instappen richten we ons de eerste etappe op de omgeving van Karlsruhe. Da's een lekker centraal punt om vanaf daar verder te besluiten wat de volgende stappen worden.

Dat livebloggen is trouwens best intensief zo tijdens het rijden. Ik zocht daarom naar een manier waarop dat eenvoudiger kan, en zo kwam ik bij Polarsteps terecht. Polarsteps combineert je route met gemaakte foto's, video's, en tekstjes tot een prettig doorscrollbare pagina waarbij je in feite een soort tijdlijn ziet van je trips. (voorbeeld 2)

Deze vakantie ga ik dat dus eens proberen. Met een fancy kaart en veel foto's van alle avonturen. Het ziet er veelbelovend uit, zal mij benieuwen hoe makkelijk het werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten