vrijdag 4 januari 2019

Telekom Ladestrom wordt de nieuwe Maingau.

50 kilometer rijden voor slechts 24 cent


Yep. Het is echt waar. Telekom Ladestrom wordt 'de nieuwe Maingau'.

De eerste Telekom Ladestrom laadpassen zijn de afgelopen dagen in Nederland gearriveerd. Ze worden verzonden samen met een handige parkeerschijf waarmee je kan laten zien wanneer je je auto weer weghaalt bij het laadpunt.  De laadpassen zijn dus aanvraagbaar én leverbaar in Nederland en dat levert ze een mooie nieuwe positie in de Laadpas Top 10 op.

Volgens nog onbevestigde berichten werkt deze laadpas in elk geval bij Allego, er wordt nog getest of hij ook op Ecotap en op netwerken van New Motion, EVNet, E-laad, Pitpoint en Nuon functioneert.

Hun aanvraagformulier is inmiddels volledig geschikt gemaakt voor Nederlandse adressen alsmede automatische IBAN/SEPA incasso is nu mogelijk. Kortom, niets lijkt Telekom Ladestrom nog in de weg te staan de Nederlandse markt te veroveren op dezelfde wijze waarop Maingau duizenden laadpassen naar ons kikkerlandje heeft verzonden.
Ontvangen op een Nederlands adres

Met een bizar laag introductie tarief van slechts €0,02 / minuut voor het eerste kwartaal van 2019 kom je op de volgende prijzen per kWh.

Snelheid  € / kWh
3,7kW0,324
11kW0,109
22kW0,055
43kW0,028
50kW 0,024
75kW                                0,016
175kW                              0,0069     

Zoals je ziet is het voor het eerst dat er in Nederland met bepaalde auto's zoals de Jaguar i-Pace voor onder de 1 cent per kWh snelgeladen kan worden.  Daarnaast is dit tarief zó laag dat zelfs PHEV eigenaren en auto's die langzaam laden op AC voorlopig tóch kunnen profiteren van een bescheiden 32,4 cent op bovengenoemde netwerken. In elk geval tot 1 april, daarna verdubbelen bovenstaande tarieven.

Na het aanvragen duurt het een tijdje voordat je laadpas daadwerkelijk ontvangt, in de tussentijd kan je met hun Smartphone app al wel praktisch alle Ladenetz AC laadpunten en snelladers in Duitsland bedienen voor bovenstaand tarief.

Maingau, dat recent hun flatrate test afrondde en hun bestaande pas qua tarief 5 tot 7x 2019 verhoogt naar fixed €0,30 per kWh, (per 1 februari) blijf nog steeds voordelig. vooral op Fastned. Op Fastned werkt de Telekom Ladestrom laadpas vooralsnog niet, en de concurrentie berekent hier nog steeds €0,59 / kWh voor een kilowatt-uurtje.

// Update 07-01-2019:

Laadsessie bij NL Allego triplecharger 100% positief bevestigd.

9 opmerkingen:

 1. Hi Maarten, Ik heb de app geprobeerd (de laadpas heb ik nog niet ontvangen) maar helaas kreeg ik de laadpaal niet aan de praat (NL ALLEGO 0001795). Aangezien de Allego laadpalen geen QR code hebben moet je de code van de laadpaal handmatig ingegven. Ik heb alles geprobeerd (met spaties, zonder spaties, met tussenstreepjes) maar helaas. We wachten dus nog maar even op de pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even geleden kon je in het formulier niet echt goed je NEderlandse adres kwijt. Weet iemand of die aanvragen alsnog goed zijn gegaan? Ik heb na de plaatsnaam "Niederlande" geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij lukte het perfect voor een Belgisch adres.
  Ik vind in de App alvast geen Belgische of Nederlandse laadpalen. Ik probeer straks eens op een Bluecorner. die hebben wel een QR-code van intercharge.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geduld, de pas komt vanzelf. App is alleen bruikbaar voor intercharge compatible laadpunten.

  Als je de mail hebt gehad dat de ladekarte unterwegs is dan komt het goed. Ook als je ‘Niederlande’ hebt ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn Telekom laadpas komt vandaag in de brievenbus als het goed is (aangevraagd op 21-12-2018).. ben benieuwd, Vooralsnog schijnt Allego te werken, weet iemand of je hier ook die 99 gratis minuten kunt gebruiken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn pas die ik op de 19e heb aangevraagd is inmiddels ook binnen en getest op de Allego snellader. Werkt top! :-)
  Mooi vervanger voor nu de EinfachStromLaden PLUS er niet meer is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de zekerheid en tegen beter weten in ook nog even getest op Fastned, en zoals verwacht doet ie het daar niet.

   Verwijderen
 7. Ik heb net een mail gehad van Telekom, ze hebben zoveel aanvragen gehad dat ze geen laadpassen meer hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat ze weer nieuwe laadpassen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, laadpas aangevraagd. Misschien gaat het in de toekomst ook bij Fastned werken

  BeantwoordenVerwijderen