vrijdag 13 april 2018

Unlimited Fastned voor €15,- per maand

Precies op de dag dat Fastned aankondigt dat hun standaard abonnement begin juni van een tientje naar 12 euro per maand zal gaan, is er bij de oosterburen alweer de volgende Flatrate laadpas beschikbaar. Voor slechts 15 euro per maand kan je onbeperkt laden op alle door hun ondersteunde laadpunten. En ja, toevállig zit Fastned in Nederland hier ook bij 😊

De kaart waar het om gaat is de laadpas van Stadtwerke Konstanz en dit zijn al hun roaming partners.

Naast heel Ladenetz in Duitsland vallen zoals gezegd álle Fastned stations in Nederland onder, alsmede alle laadpunten van The New Motion en stichting E-laad.  In tegenstelling tot de gratis pas van Maingau, waar je voorlopig alleen bij Allego en Ecotap zeer goedkoop mee kunt laden, is de kans dat je met deze laadpas een werkend laadpunt in de buurt vind aanzienlijk groter. 

Volop keus in Eindhoven


Bekijk hier zelf welke laadpunten in jouw buurt werken met deze pas.Na het invullen van het aanvraagformulier  moet je hem afdrukken en ondertekenen. Daarna inscannen en mailen naar info@stadtwerke-konstanz.de
Let op - DISCLAIMER -

Ik heb deze pas nog niet in handen gehad, noch getest.  Bij Duitse aanbieders weet je niet altijd of je als Nederlander in bezit kan komen van dergelijke laadpas.

Bijvoorbeeld Vattenfall en Entega weigeren steevast elke aanvraag waarvan ze vermoeden dat hij uit Nederland komt.

De vraag is overigens of dat rechtmatig is als straks de nieuwe wet tegen geoblocking actief wordt. Hoewel ze niet verplicht zijn op te sturen zou je er dan langs kunnen gaan om zelf zo'n pas te halen.

In principe mag een bedrijf dat diensten of goederen aanbied in de EU hun klanten niet op land van afkomst discrimineren en heb je als Nederlander dus dezelfde consumentenrechten als elke inwoner van een ander EU land.

Bij Maingau bijvoorbeeld kan je als Nederlander wél gewoon de pas aanvragen met een Nederlands mail adres en post adres.

Mochten ze toch weigeren dan zijn er diverse manieren om alsnog zo'n pas te bemachtigen.

Google hiervoor op "N26" voor een Duitse IBAN, "Huifkar" voor een Duits doorstuur-adres, en gebruik een mail adres dat niet op ".nl" eindigt. Er zijn diverse lezers van mijn blog die met deze methode succesvol een Entega laadpas hebben bemachtigd.

10 opmerkingen:

 1. Helaas kun je als niet-Duitser deze laadpas niet aanvragen. Ze weigerde de pas te versturen. Heb nog een poging gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het iemand gelukt om via Huifkar een pas te bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn een paar lezers die deze pas besteld hebben. Hij blijkt €20 per maand te kosten, niet bij Fastned te werken maar verder wel op allerlei andere punten waaronder de snelladers van Allego.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank voor de mooie informatie. Hoe kan ik vinden waar ik (naast Allega en mogelijk Fastned) kan laden in Nederland? Roaming partner TNM lukt. Echter, van stichting e-laad (dan wel EVnet) lukt het mij niet. Op de site van EVnet vind ik wel een link naar laadpalen, maar dat zijn volgens mij alle laadpalen in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. of staan alle roaming laadpalen in Nederland op de link in bovenstaande tekst?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, op de kaart van Ladenetz. Dit is een actuele link: https://lademap.viewer.cit-fusion.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dank! helaas net niet bij ons in de wijk :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zijn er al meer goede ervaringen met een andere flatrate pas (via de huifkar) van EWE? Hierop staat dat ze roamen met Greenflux, betekent dit dat deze pas op alle laadpalen werkt van deze link (https://www.greenflux.nl/waar-kan-ik-laden/). Mn twijfel zit hem in dat EWE wellicht alleen roamen met palen van Greenflux die Greenflux zelf exploiteert en niet met alle laadpalen in Nederland waar Greenflux een contract mee heeft. Wanneer het alle laadpalen betreft van de kaart dan zou dat goed uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil graag laden op de high tech campus in Eindhoven. En zie hier een flink aantal palen wel in de New Motion app, maar niet met de zoekfunctie van ladenetz. Iemand een idee of het dan wel of niet zal werken op deze palen?

  BeantwoordenVerwijderen